Zakelijke relaties

U bent hier:
Home Specialismen Zakelijke relaties

Een zakelijk conflict gaat vaak over het leveren van producten of diensten of een voorgenomen samenwerking. Er zijn vrijwel altijd afspraken gemaakt over wat geleverd zal worden, hoe en wanneer dat gebeuren gaat. In enkele bedrijfstakken worden op voorhand boeteclausules opgenomen voor bijvoorbeeld te late levering.

Eén aspect voor een geslaagde overname of samenwerking is echter niet te vatten in een contract en dat is het vertrouwen in dat het goed komt als het anders loopt dan verwacht. Loopt het anders dan verwacht, dan biedt een contract enig houvast over rechten en plichten. Echter in de praktijk komt het regelmatig voor dat de afspraken door één of beide partijen anders worden uitgelegd dan zij vooraf voor ogen hadden. De vertrouwensrelatie raakt dan verstoord. En dat terwijl je elkaar heel hard nodig kunt hebben.

Wanneer in een zakelijk conflict één of beide partijen naar de rechter stappen, wordt in vele gevallen direct de zakelijke relatie die voor het voortbestaan van de onderneming zo belangrijk is, opgeheven. Zeker wanneer familierelaties en zakelijke belangen elkaar overlappen heeft een voortdurend conflict verstrekkende gevolgen.

Met een mediator van Apeldoornse Mediators zoekt u samen een zakelijke oplossing zodat de zakelijke relatie behouden kan blijven en jullie daar beiden van kunnen blijven profiteren.

Onze specialisten in zakelijke relaties