Echtscheiding

U bent hier:
Home Specialismen Echtscheiding

Het besluit te gaan scheiden gaat vaak gepaard met veel emoties, verdriet en teleurstelling, maar vaak ook opluchting. Daarnaast spelen complexe financiële en juridische zaken een rol. Kortom: Er komt heel veel op je af als je nadenkt over scheiden en de gevolgen. Wie blijft er wonen in het ouderlijk huis of moet de woning verkocht worden? Is er daarna genoeg geld om van rond te komen? Hoe werkt co-ouderschap? Hoe wordt alimentatie berekend en hoe stel je een ouderschapsplan op? Allemaal vragen die een antwoord nodig hebben.

Advocaat of mediator?

U kunt er voor kiezen om het hele scheidingstraject te doorlopen met ieder een eigen advocaat. Naast dat u daarmee het conflict extra op scherp zet, betaalt u ook beiden voor een eigen advocaat. Door het hele scheidingstraject te laten begeleiden door één gezamenlijke mediator bespaart u kosten. Maar bovendien is het grote voordeel van mediation dat u zelf met elkaar afspraken kunt maken en niet de belissing overlaat aan de rechter. Zelden is dat een beslissing waar beiden tevreden mee zijn. De grootste winst van mediation is dat u op een goede manier uit elkaar gaat zodat u ook na de scheiding nog als ouders van uw kind naast elkaar kunt zitten bij de diploma-uitreiking. Voor uw kind is dat een bijzonder groot geschenk.

 

 

 

Apeldoornse Mediators is samen met Stimenz initiatiefnemer van de Relatiedesk, een gratis spreekuur voor mensen die aan het begin staan van hun relatie, die vragen hebben over een bestaande relatie, of op een goede manier hun relatie willen beëindigen.

 

Onze specialisten in echtscheidingen