Burger & Overheid

U bent hier:
Home Specialismen Burger & Overheid

Ondanks dat de overheid tracht om burgers te informeren en te betrekken onstaan regelmatig er spanningen en klachten. Dat kan zijn wegens een vergunningsaanvraag, een onduidelijke procedure, een bezwaarschrift, een controle, een bejegeningsklacht, enz.

Of het nu gaat om landelijke overheid of de gemeente Apeldoorn, de overheid hecht veel belang aan een open en klantvriendelijke relatie met de burger. Besturen gaat immers veel efficiƫnter en wordt veel effectiever als burgers betrokken zijn en meedenken. De vertaalslag naar de praktijk wordt al in veel gemeenten gemaakt. De burgemeester van Apeldoorn, de heer Berends, is zelfs een actief promotor van mediation als lid van een stichting die mediation wil bevorderen bij gemeenten.

Wanneer u een geschil heeft met de overheid of gemeente kunt u vragen of het conflict via mediation opgelost kan worden. Sommige overheden hebben een interne mediator in dienst, maar u kunt ook een externe mediator inschakelen, bijvoorbeeld als u twijfelt aan de neutraliteit van een overheidsmediator en er zeker van wilt zijn dat de mediator neutraal en onpartijdig is.

Onze specialisten in burger & overheid