Arbeid

U bent hier:

Uit onderzoek blijkt dat een arbeidsconflct gemiddeld al gauw een slordige € 25.000,- kost(!) Arbeidsconflicten brengen torenhoge kosten met zich mee. Naast meetbare kosten drukken ook de niet-meetbare kosten behoorlijk op een organisatie. Een conflict zit vaak dieper in de organisatie dan in eerste gedacht wordt en de arbeidsproductiviteit van een hele afdeling kan daar onder lijden.

Een conflict uit de weg gaan is funest. Om escalatie en hoge kosten te voorkomen is het van belang om een conflict in een vroeg stadium te herkennen en aan te pakken. Bedrijfsartsen en P&O-medewerkers weten inmiddels steeds vaker de weg te vinden naar een mediator. Ook wanneer men al in een juridische procedure is verwikkeld bestaat nog altijd de mogelijkheid om mediation in te zetten.

De mediator is een neutrale partij. Met zijn of haar hulp betekent goed omgaan met conflicten geen verlies maar juist winst voor de onderneming en meer werkplezier voor de medewerker. Met name wanneer u het conflict niet in de publiciteit wilt laten komen is mediation een uitkomst. Mediation heeft een korte doorlooptijd, geschiedt in vertrouwelijkheid en deelnemers hebben een hoog commitment aan de oplossing die zij zelf hebben gevonden.

Van werkvloer tot Raad van Toezicht: Mediators van Apeldoornse Mediators zijn er voor zowel conflicten tussen collega’s, werknemer en werkgever, afdelingen of teams of tussen Ondernemingsraad, Cliëntenraad of Raad van Toezicht en Bestuur.

Onze specialisten in arbeid